Известие

Collapse
No announcement yet.

Свети лампата на ръчната!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свети лампата на ръчната!

Въпросната лампа от време на време свети - (най вече в извънградски условия,поне така съм забелязал при по високи скорости).Нивото на спирачната течност си е наред,датчика за ръчната си работи.След като изгася двигателя и пак запаля не свети до поредното излизане извънградско или по-продължително каране.
    Преди време когато беше намаляла спирачната течност - мигаше при по рязко ускоряване ,а сега направо сисвети ..... !?
    Alfa156 Against All

Ами тя тая лампа е индикаор и за това, но това може да стане не само ако ти спадне нивото, т.е. то от това става но причината може да е износване на накладките. Ако не ти са наред датиците или кабелите няма да ти светне и датчика че имаш износени накладки.
    Май лампата свети и при други проблеми, в книжката трябва да е описано.

Comment

накладките са сравнително нови ....... 10 000км. жиците са резнати отдавна преди да я купя колата .......... много странно ....
      Alfa156 Against All

Comment

Виж спирачна течност колега. Може и от това да е!

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
          ...Нивото на спирачната течност си е наред,..... !?
          А дали датчика за нивото е наред?
          Не съм поглеждал пък как е направено с поплавък ли?
          Контактната му система как е на датчика?
          Да не би пък куплунга към датчика на нивото в резерварчето да прави лош контакт?

Все лесни за проверяване неща си мисля аз

Успех!
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
          []=о===о=[]

Comment

утре щя ппегледам тоя датчик/поплавък или там квото е ...
            Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
              утре щя ппегледам тоя датчик/поплавък или там квото е ...
              Има вероятност накладките да са ти свършили!
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Карай и си свиркай бе. Стига сте се занимавали с дреболии. Втора употреба са тези коли все пак. Мисля и съм почти сигурен че този индикатор няма нищо общо с накладките или с течността. На мен ми свети вече от една година. Понякога свети понякога не.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                  Карай и си свиркай бе. Стига сте се занимавали с дреболии. Втора употреба са тези коли все пак. Мисля и съм почти сигурен че този индикатор няма нищо общо с накладките или с течността. На мен ми свети вече от една година. Понякога свети понякога не.
                  Как да няма като е пряко свързан с тях... и причината 100% е в едно от двете неща.Ако не му обърне колегата внимание и си кара има вероятност скоро да започне да спира метал в метал. Това не е лада 7-ца
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex
                  156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                    Има вероятност накладките да са ти свършили!
                    Добре де, защо не четеш какво ти пише колегата?! Написал е че датчиците за накладките са резнати отдавна! Ма, нали всеки си знае нещо и само него си го повтаря......
                    Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                    Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                    Alfa Romeo 90 2.0 '87
                    sigpic

Comment

Охххххх изморих се вече. Точно този за ръчната спирачка индикатор доколкото аз знам разбира се, няма нищо общо с накладките. За накладките е един на скоростомера и светка при натискане на спирачката. Моят свети за ръчната както казах, а нямам проблем с накладките изобщо.
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

Working...
                      X